Terwijl enkele kilometer verderop in Olen het muziekfestival Gladiolen van start ging, organiseerde (W)Onderwijs in z'n vestiging aan de Nonnenstraat een heuse kinderfuif.

'Never change a good formula' moet de directie gedacht hebben, want voor het tweede jaar op rij speelden Femke & The Big Sister en Bandits ten dans.

En gedanst werd er zeker. De aanstekelijke en zwoele liedjes die de 3 zusjes brachten, deed de temperatuur in de warme refter nog stijgen. Femke, Ymke en Anke weten heel goed hoe ze een feestje op gang moeten trekken.

Vorig jaar traden ze nog op onder de naam Gizonband, maar kort na hun doortocht in de Nonnenstraat veranderden ze die naar hun huidige naam: Bandits. Voor hen is er het afgelopen jaar heel wat veranderd.

Ze hebben ondertussen hun eerste album 'Bandits' uitgebracht, met daarop oa. de hits 'Stop' en ''t Kan niet op', verder waren ze regelmatig op VTMKazoom te zien tijdens een reeks waarin hun doen en laten werd gevolgd.

Zowel Femke & The Big Sisters als Bandits namen na hun optreden nog even de tijd om handtekeningen uit te delen en met fans op de foto te gaan.